Kilpailuta yrityslaina helposti verkossa
Lisärahoituksen tarve saattaa tulla yritykselle eteen milloin tahansa. Rahoitusta tarvitaan usein esimerkiksi suuriin investointeihin sekä maksukyvyn tasaamiseksi. Tästä syystä yrityslainan hakeminen tulee olla nopea ja helppo prosessi.
Voit hakea yrityslainaa helposti verkosta aina 350 000 euroon asti. Yrityslainan hakemiseen riittää, että hakijalla on voimassa oleva y-tunnus. Nopean lainahakemuksen perusteella pankit sekä muut rahoituslaitokset voivat nopeasti antaa alustavan lainatarjouksen yrityksellesi.
Jotta yrityslainan kilpailutus olisi mahdollisimman vaivatonta, prosessimme avulla saat yhdellä lainahakemuksella useita yrityslainatarjouksia ja vertailet niitä vaivattomasti yhden palvelun kautta. Tutustuttuasi lainatarjouksiin rauhassa, voit valita yrityksellesi sopivimman alustavan tarjouksen. Näin säästät valtavasti aikaa ja rahaa.
Voit hakea lainaa yritykselle joko palvelumme kautta tai suoraan Haenyt.fi Yrityslaina -palvelussa. Täytä nopea yrityslainahakemus ja automatisoitu prosessi kilpailuttaa sen usealla yrityslainaa tarjoavalla rahoituslaitoksella. Lainahakemus ei sido yrityslainan ottamiseen.
Yrityslainan hakeminen – näin haet yritysluottoa
Hakiessasi lainaa yritykselle, pyydämme täyttämään yrityksen sekä vastuuhenkilön (hakijan) perustiedot lainahakemukseen. Tämän jälkeen pääset tarkastelemaan alustavia tarjouksia.
- 1 Täytä ja lähetä lainahakemus palvelussamme.
- 2 Tiedot välitetään rahoituslaitoksille.
- 3 Saat aina viestin uusista lainatarjouksista.
- 4 Voit tarkastella lainatarjouksia järjestelmässä.
Osa alustavista tarjouksista on heti nähtävillä, mutta osa rahoituslaitoksista toimittaa alustavan tarjouksen noin 1 - 2 arkipäivässä. Ilmoitamme sinulle aina uusista alustavista tarjouksista.
Yrityslainan suuruus
Yrityslainan suuruus riippuu lainaa hakevan yrityksen liikevaihdosta. Pääsääntöisesti haettava yrityslaina voi olla korkeintaan kahden kuukauden liikevaihtoa vastaava summa, mutta kaikki tapaukset ovat yksilöitä.
Muita vaikuttavia tekijöitä yrityslainan suuruuteen ovat luonnollisesti yrityksen sekä sen vastuuhenkilöiden luottokelpoisuus sekä oman rahoituksen osuus. Myös yrityksen omavaraisuudella on suuri merkitys. Velkaisen yrityksen on hankala saada suurempaa yrityslainaa, ellei kyseessä ole lainojen uudelleenjärjestely.
Onkin tärkeää, että lainahakemus on realistinen yrityksen muihin lukuihin verrattuna. TT Financing -palvelussa voit kilpailuttaa yrityslainat aina 1 000 eurosta 350 000 euroon asti.
Yrityslainan maksuaika
Myönnettävä maksuaika riippuu haettavasta lainasummasta. Lainahakemuksen yhteydessä hakija voi esittää toiveen maksuajasta. Lainatarjoukset pyritään toteuttamaan mahdollisimman tarkasti toivottuun maksuaikaan.
Pääsääntöisesti pidemmät maksuajat ovat suuremmille lainasummille, eli esimerkiksi pienelle 1 000 euron lainasummalle harvoin myönnetään 2 vuoden maksuaikaa.
Yrityslainan korko ja kokonaishinta
Yrityslainan kokonaishinta muodostuu pääomasta, pääomalle maksettavasta korosta sekä yritysluoton mahdollisesta avausmaksusta. Korko on tarjouskohtainen ja osa rahoituslaitoksista puhuu korosta kuukausikuluna. Kuukausikulu on taas sidottu haettuun lainasummaan, eli takaisin maksettava kuukausierä on kiinteä.
Korko eli joissain tapauksissa kuukausikulu on tapauskohtainen ja määräytyy tarjousten perusteella. Korkoon vaikuttavat useat eri tekijät, muun muassa yrityksesi tulevaisuuden näkymät ja maksukyky sekä toivottu maksuaika.
Kun olet jättänyt yrityslainahakemuksen, saat yrityksellesi sopivat lainatarjoukset. Näistä voit valita parhaan vaihtoehdon yrityksellesi. Yrityslaina ja tarjoukset sovitetaan yrityksesi tilanteeseen ja tarpeisiin siten, että maksuaika ja yrityslainan maksuerät ovat yrityksesi talouteen sopivia.
Yrityslainan vakuudet
Yrityslainan myöntäminen edellyttää pääsääntöisesti vakuutta, joka voi olla reaalivakuus tai takaus.
Yrityslainan vakuutena voidaan käyttää reaalivakuuksia, jolloin pantataan jotain rahanarvoista omaisuutta. Panttauksen kohteena voi olla esimerkiksi liike- tai teollisuuskiinteistö. Jos yrityksen irtaimisto pantataan, puhutaan yrityskiinnityksestä.
Vakuudeksi kelpaa myös takaus. Yrityslainan takaajana voi olla henkilö tai esimerkiksi valtion omistama erityisrahoittaja Finnvera, jonka takaukset kattavat merkittävän osan yrityslainan vakuuksista.
Yrityslainan myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä
Yrityslainan saaminen ei missään tapauksessa ole itsestään selvää, sillä jokainen lainahakemus arvioidaan yksilönä ja kaikki kriteerit vaikuttavat kokonaisuuteen. Myös maailman markkinatilanteella on vaikutusta rahoituslaitosten päätöksiin.
Pienemmissä yrityslainoissa vaatimukset eivät ole niin tiukkoja, eli mitä pienempää rahoitusta tarvitsee, sitä todennäköisemmin sen saa. Lainaa yritykselleen hakevan on kuitenkin kiinnitettävä huomiota muutamiin perusasioihin suunnitellessaan yrityksen rahoitusta. Alla on esiteltynä yleisiä perusteita, joiden avulla hakemuksia pisteytetään.
Yrityksen taustahenkilö(t)
Vaikka lainaa yritykselle haetaankin, tulee yrityksen taustahenkilöiden olla luottokelpoisia. Taustahenkilöiden osalta tarkastellaan kokemusta alalta, luottokäyttäytymistä (onko päättäjillä maksuhäiriöitä) sekä mahdollisesti nykyistä toimeentulotasoa.
Jos päättäjillä on luottovelkoja, maksamattomia kulutusluottoja tai jopa maksuhäiriömerkintöjä, vaikuttavat nämä negatiivisesti myös yrityksen luottoluokitukseen.
Varsinkin jo kyseessä on uusi yritys, yrityksen taustahenkilöiden taloudella on entistä suurempi vaikutus. Uusien yritysten ollessa kyseessä kannattaa varautua toimittamaan henkilökohtaisia tiliotteita lopullisen lainatarjouksen tueksi.
Yrityksen kassavirta
Rahoituslaitoksille on erityisen tärkeää, että yrityksen kassavirta on tasainen tai jopa kasvava. Yrityksen tulee pystyä suoriutumaan lainanlyhennyksistä ajallaan. Jos kassavirta ei ole tasaista vaan esimerkiksi sesonkiluonteista, tulee yrityksen kuitenkin selviytyä lainanlyhennyksistä.
Osassa yrityslainahakemuksia säännöllinen kassavirta on ollut tärkeämpi kriteeri kuin esimerkiksi vuotuinen liikevoitto.
Yrityksen historia
Vakavaraisilla yrityksillä, joilla on pitkä historia, ei pääsääntöisesti ole ongelmia lainojen takaisinmaksussa. Tällaiset tapaukset ovat myös rahoituslaitoksille turvallisempia asiakkaita.
Yrityksen hyvä historiakaan ei kuitenkaan ole tae mistään. Esimerkiksi tilanteissa, joissa yrityksen omistaja on vaihtunut, myös historia katkeaa osittain. Omistajanvaihdokset ovat julkista tietoa ja tällä pyritään välttämään väärinkäytökset.
Uusien yritysten liiketoimintasuunnitelma
Jos haetaan lainaa uudelle yritykselle, on liiketoimintasuunnitelma merkittävässä roolissa. Vakuuttava ja realistinen liiketoimintasuunnitelma auttaa lainansaannissa. Vakuuttamalla rahoituslaitokset pienestä riskistä menettää rahansa edesauttaa lainan saamista.
Kun liiketoimintasuunnitelma ja taustahenkilöiden tiedot ovat hyvät, myös uudelle yritykselle laina onnistuu todennäköisemmin.
Aikaisemmat tilinpäätökset ja tulevaisuuden näkymät
Vaikka menneisyys on menneisyyttä, ovat aikaisemmat tilikaudet merkittävässä roolissa vanhojen yritysten osalta. Edellisvuosien tilinpäätöstiedot ja kehitys kertovat tiettyä kieltä yrityksen takaisinmaksukyvystä. Mitä paremmalta luvut näyttävät, sitä pienempi riski rahoituslaitoksilla on menettää rahansa.
Lainan myöntämisen tärkeä edellytys on arvio tulevaisuuden näkymistä. Vakuuttavat laskelmat kasvutavoitteista ja talousarvioista edesauttavat myöntävän päätöksen saamista. Ennen lainan lopullista myöntämistä kannattaa siis varautua esittämään dataa yrityksen taloustilanteesta yksityiskohtaisesti.
Vakuudeton yrityslaina perinteisen pankin haastajana
Vakuudeton yrityslaina on lyhyessä ajassa noussut vahvaksi pankkien haastajaksi. Vakuudetonta yrityslainaa on tarjolla jo useammalla rahoituslaitoksella ja määrä vain kasvaa.
Vakuudeton laina soveltuu yllättäviin kuluihin tai nopean kasvun tueksi. Nopeus onkin yksi vakuudettomien yrityslainojen valteista, kun verrataan sitä perinteisiin, pankkien myöntämiin yrityslainoihin.
Vakuudeton laina on myös siitä hyvä, että sitä voidaan käyttää vakuudellisen lainan vakuutena. Kaikki yritykset eivät tätä tiedosta, vaikka moni yritys näin toimiikin. Kun pankin edullisemman, vakuudellisen lainan ja vakuudettoman yrityslainan korko yhdistetään, tulee kokonaiskorosta usein edullinen investoinnin tuottoihin verrattuna.
Vakuudettomat yrityslainat Suomessa
Vakuudetonta yrityslainaa Suomessa myöntävät pääasiassa yksityiset rahoituslaitokset. Johtuen pankkien kiristyneistä lainaehdoista, on kiinnostus yksityisiä rahoituslaitoksia kohtaan noussut. Suomessa ilman vakuuksia myönnettävää yrityslainaa voi hakea jo kymmeniltä eri luotonmyöntäjiltä.
Vakuudeton yrityslaina kannattaa kilpailuttaa palvelussamme. Näin saat pienemmällä työllä useita edullisempia tarjouksia, kun rahoituslaitokset kilpailevat asiakkuudestasi.
Lainatarjousten kulut vaihtelevat lainan koon ja maksuajan mukaan. Lainahakemuksen jättäminen ei sido yritystäsi tai sinua mihinkään, joten kilpailuttaminen on rahanarvoista ja huoletonta kilpailutuspalvelumme kautta.
Olipa yrityksesi rahoituksen tarve pieni tai suuri, on rahoituksen kilpailuttaminen aina kannattavaa. Kilpailutat yrityslainat TT Financing -palvelun avulla helposti ja säästät huomattavasti sekä aikaa että rahaa.
Vaihtoehtoja tarjoamillemme yrityslainoille
Suomessa yrityslainaa myöntävät muun muassa perinteiset pankit, sijoitusyhtiöt sekä pienempiin vakuudettomiin yritysluottoihin keskittyvät rahoituslaitokset. Näiden yrityslainat voit kilpailuttaa TT Financing -palvelussa.
Startup -sijoittajat
Muita rahoituslähteitä ovat esimerkiksi startup -sijoittajat, joiden työ on etsiä uusia mielenkiintoisia projekteja, joihin voi sijoittaa rahaa. Esimerkiksi startup -messut sekä Suomessa että muualla Euroopassa tarjoavat hyvän kontaktipinnan sekä startup -sijoittajille että yrityksille.
Starttiraha ja muut yritystuet
Jos kyseessä on uusi yrityssuunnitelma, niin ehdottomasti kannattaa hyödyntää starttiraha. Starttirahassa kuitenkin pitää huomioida se, että starttiraha on haettava ennen yrityksen perustamista ja tuki on tarkoitettu yrittäjälle, ei yritykselle.
Erilaisia yritystukia taas on mahdollista hakea muun muassa ELY-keskukselta sekä Business Finlandilta. Ennen puhuttiin muun muassa Tekes -rahoituksesta, mutta tänä päivänä Tekesiä ei enää ole, vaan tuen myöntää Business Finland.
Yritykselle myönnettävät tuet ovat aina joko avustuksia tai lainoja. Nämä tuet ovat aina sidottuna johonkin projektiin, jonka toteutusta seurataan tarkasti. Seuranta toteutetaan tarkan dokumentoinnin avulla, joka vaatii yritykseltä usein ylimääräisiä ponnisteluja.
ELY-keskuksen ja Business Finlandin lisäksi Finnvera on yksi rahoittajavaihtoehto. Finnveran omistaa Suomen valtio ja se tarjoaa erilaisia rahoitusratkaisuja yritystoiminnan eri vaiheisiin, kuten esimerkiksi yritystoiminnan aloittamiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen.
Yrityksen osakkeiden myynti
Yksi keino rahoittaa yrityksen toimintaa on myydä osakkeita ulkopuolisille tahoille. Tämä kuitenkaan ei onnistu kaikissa yritysmuodoissa. Esimerkiksi toiminimiyrittäjä ei voi myydä osaa osakkeistaan, koska yritys henkilöityy yrittäjään itseensä.
Esimerkiksi suunnattu osakeanti on yksi tapa rahoittaa yritystä. Suunnattuja osakeanteja hyödynnetään osakeyhtiöissä yleisesti esimerkiksi silloin, kun yhtiö tarvitsee lisää rahaa eikä sitä ole saatavissa vanhoilta osakkeenomistajilta.
Usein kysyttyä yrityslainoista
Jos lainanhakijana on uusi yritys, tarkastelevat rahoituslaitokset myös liiketoimintasuunnitelmaa.
Uusien yrittäjien taas kannattaa hyödyntää starttiraha. Starttiraha tulee kuitenkin hakea ennen yrityksen perustamista.
Myös yrityksen osakkeiden myynti ulkopuoliselle taholle on yksi hyvä vaihtoehto rahoittaa yrityksen toimintaa.